Counter Fjand Camping - 01 Kolind

Fjand Camping - 01 Kolind

Gå til indhold

Hoved menu:

Camping > 2009
Fjand Camping
1. august - 13. august 2009

Pladsen ligger bekvemt mellem Vesterhavet og Nissum Fjord, i god læ for den til tider barske vestenvind. Vi råder over 7,5 hektar som svarer til 75.000 m2. Halvdelen af området er fungerende som campingplads og hytteby, mens resten af arealet benyttes til pladskrævende aktiviteter som fodbold, hestefold og markareal.
En plads for folk uden børn, en dejlig plads for de ældre campister.
Der er svimmingpool m.m., - grill, galleri og kiosk.
Et sted vi kan anbefale, da det også er store pladser, med mulighed for solbadning.

Et godt udflugtsmål for hele familien er Fjand Gårdbutik.
Butikken lígger i en gammel gård og indeholder også galleri samt café. Mangler du inspiration til dekoration af hjemmet eller sommerhuset finde du det helt sikkert her. I butikken finder du med garanti lige det du mangler til hjemmet. Der sælges alt fra strik, glas, keramik, børnebøger, småmøbler, dukker, smykker, lys og stager over blomsterkranse, planter, nisser, trolde til honning, marmelade, kartofler, jordbær og krydderurter. Også store grupper kan med fordel besøge Fjand Gårdbutik. Caféen har plads til 100 personer og der arrangeres ofte god musik. Stedet er handicapvenligt indrettet, så gæster i kørestol også kan komme rundt.

Egnsmuseum på en gammel strandfogedgård, hvor man kan opleve, hvordan strandfogeden boede og levede. Se særudstillingen i laden, og drik kaffe i den hyggelige kaffestue.

Alfred Christensen, som er formand for Felsted Havn, fik overrakt bygningsprisen 2005, som er givet med følgende begrundelse:
"Stedet  er  en værdig repræsentant for fjordhavnene omkring Nissum Fjord. Den primitive havn med dens forskellige små huse er i perfekt harmoni med det åbne bagland og fjorden ved Felsted Odde. Omgivelserne er bevaret med åbne enge ud til den rørkransede fjord, og intet forstyrrer den naturlige balance mellem vand og land."
Felsted Havn er rammen om et socialt miljø for jagt, fiskeri og rørskæring, og ejerne af havnen er dermed beskyttere af et karakteristisk stykke kulturhistorie, der er enestående for de vestjyske fjorde.

Galleriet ligger i en smukt restaureret klitgård fra 1872 med 250 m2 udstilling, et stenkast fra Vesterhavet.
Den omgivende natur, havet og lyset er inspirationen for os i Galleri Møller.
Vores smukt restaurerede gård med 25o kvm. udstilling samt bolig, værksted og atelier udgør den faste ramme.
Alt der udstilles i vores galleri er skabt af os selv. Dorte designer og arbejder med højbrændt stentøj og rakubrænding.

Husby kirke har i århundreder tilhørt godset Wedellsborg. Først i 1990 overgik kirken til selveje.
Sådan så kirken angiveligt ud for 400 år siden. Tegningen er udført af biskop Jakob Madsen.
Byen bærer præg af de mange stenskulpturer

Gl. redningsbådshus omdannet til kirke i 1939. Nyrestaurert. Altertavle og prædikestol opringelig fra Thyborøn kirke. Altertavle fra 1908 udført af Johan Mielche (Skovgaard-elev). Døbefonten oprindeligt fra Skærrum kloster. Den har tidligere bl.a. tjent som vandingstrug for kreaurer. Tre nye mosaikruder udført af kunstneren Erik Winkler.  
Nord for kirken en mindesten med plader med navne på dem, der blev på havet (9 fiskere omkom 14. februar 1979 ved overisningsulykke).
Endvidere findes en urnekirkegård med samlende stenmonument.

avet ud for den jyske vestkyst har altid været et befærdet og yderst farligt farvand - et hav og en kyststrækning, der gennem hundredvis af år har kostet store menneskelige og økonomiske tragedier i form af skibsforlis og strandinger. Her fandt verdens største søslag - Jyllandsslaget - sted under 1. verdenskrig med tab af næsten 10.000 menneskeliv på en enkelt dag. Her skete den største strandingskatastrofe nogensinde - forliset af de engelske linieskibe St. George og Defence med tab af mere end 1300 menneskeliv.
Et skib med besætning og inventar er et minisamfund, der afspejler det omgivende samfunds daglige liv, kultur og tekniske formåen. De tusindvis af vrag, der er at finde i Nordsøen fortæller såvel enkeltpersoners som hele nationers historie.
Strandingsmuseum St. George giver et blik ind i denne historie. De dramatiske verdens- og hverdagshistoriske begivenheder, der knytter sig til den jyske vestkyst toner frem såvel gennem de mange fund fra St. George som i ord og billeder.

I Bøvling by nær forsamlingshuset ligger "Marie-kirken", der oprindeligt blev opført i 1875 som en ganske enkel bygning, men ved en gennemgribende ombygning omkring 1920 under tydelig påvirkning af Jens-Klints "bygmesterskole" ændrede den helt karakter.
I sin nuværende skikkelse fremtræder den som en hvidtet korskirke med et ret lavt vesttårn.

Som et vartegn over Sønder Nissum ligger kirken placeret ved kystvejen mellem de to vestlige tilkørselsveje til vor lille by.
Kirken, der fremstår delvis hvidkalket, er opført i romansk stil af granitkvadre, munkesten samt lokalt producerede sten. Tårnet er i sengotisk stil. Såvel skib, kor som tårn er blytækt. Soklen er skråkantkvadre med rille. Våbenhuset er fra 1800-tallet og benyttes som ligkapel.  

Første halvdel af juni måned vil 30 af verdens bedste skulptører samles om opførelsen af et af de mest opsigtsvækkende kunstværker.  Efter 2 ugers præparering går startskuddet for 14 dages omskabelse af 6000 ton sand til en æstetisk nydelse i form af en hel række opsigtsvækkende skulpturer, hvor den største i Søndervig vil blive opført i 7 meters højde og 6 skulpturer i 4 meters højde.
Ud over de mange enkeltskulpturer vil der i Søndervig blive opført en af verdens største skulpturvægge i 7 meters højde og en længde på over 100 meter.
Da årets tema er miljø, er det her værd at bemærke, at opførelse af de mange skulpturer udelukkende foregår ved hjælp naturens egne materialer, nemlig sand, vand og det naturlige indhold af ler.

Lyngvig fyr er oprettet i 1906 og tændtes første gang den 3. november. Beslutningen om bygning af fyret bygger på en tragisk hændelse i 1903 hvor 24 søfolk mistede livet ved en stranding. Lyngvig fyr blev det sidste i rækken af fyr opført langs den jyske vestkyst. Fyret er 38 m. højt og står på en 17 m. høj klit, hvilket tilsammen giver en fokushøjde på 53 m. over havets overflade.
Der er 228 trin til toppen af tårnet, hvor der fra starten var monteret et roterende linseapparat af 2. orden med acetylengasbrænder. Brænderen blev i 1920 udskiftet med en Pintsch glødenetsbrænder til petroleum og i 1941 til en Chance Brothers brænder, stadig til petroleum. Sidstnævnte brænder var i brug til 1946 hvor man gik over til ellampe drevet af strøm fra eget elværk. Fyret blev først tilsluttet det offentlige elnet i 1955. Samme år blev urværket til rotation af linsen demonteret og erstattet af elmotorer.  

Nørre Vosborg har med sin beliggenhed på kanten mellem havet og landet haft en strategisk placering ved Store å's udmunding.
Mange prominente gæster har gennem tiden besøgt herregården.
H.C. Andersen boede her 14 dage i 1859 og Frederik den VII og grevinde Danner var på besøg i 1861.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu