Counter Gløngøre Camping - 01 Kolind

Gløngøre Camping - 01 Kolind

Gå til indhold

Hoved menu:

Camping > 2009
Glyngøre Camping
20. maj - 24. maj 2009

En stor plads - men hyggelige forhold. En plads på det jævne.

En by der er kendt for sine fisk.

Sallingsundbroen, der forbinder halvøen Salling med Limfjordsøen Mors, var adskillige år undervejs. Beslutningen om at bygge broen blev taget allerede i 1966, men først i 1973 blev det første spadestik taget, og i 1978 kunne broen så endelig indvies.
At broen over Sallingsund var tiltrængt viser antallet af passagerer og biler på færgerne mellem Salling og Mors, inden broen blev bygget. Pinen og Plagen sejlede hver halve time året rundt, og sejlede i 1976 en million passagerer og 500.000 biler over Sallingsund.

I følge sagnet lå der en Kongsgård på Feggeklit.  Kongsgården husede to konger. Det var brødrene Fegge og Horvendil. Da kongeriget var for lille til to konger regerede de på skift tre år ad gangen.  Den der ikke regerede til lands drog til søs  som sørøver og blev væk i tre år. Horvendil var gift med den smukke Geruth, med hvem han havde sønnen Hamlet. Kong Fegge forelskede sig i Geruth. Da Horvendil vendte hjem efter tre år til søs  slog  Fegge ham ihjel.  Nu var der kun en konge så Fegge var nu ene om magten og kunne gifte sig med Geruth. Prins Hamlet blev sendt væk, men en skønne dag vendte han tilbage og dræbte kong Fegge som hævn.
Han blev begravet på vestsiden af Feggeklit med sit gyldne sværd.
I nyere tid er der rejst en mindesten.
Sagnet danner grundlag for Shakespeares skuespil om prins Hamlet Han har dog henlagt historien til Kronborg, men den foregik altså på Feggeklit.

Sonja, Henry og Grethe var på besøg. Vi kørte en tur til Hanklit på Mors.
Hanklit kan ”erobres” fra oven og fra neden. Man bør ikke snyde sig selv for begge oplevelser. Fra toppen af den godt 60 meter høje klint er der frit syn over Thisted Bredning, store dele af Nordthy og det nordlige Mors. Mod øst ses Livø Bredning og Fur. Går man på stranden for foden af den imponerende klint, kan man samle dét op i hånden, som klinten er så kendt for: Moler, cementsten, askelag, fossiler og den særlige ”rødsten”. Men de flotte mønstre, der ses i klintens lag, der af geologer kaldes folder, de kan ikke samles op i hånden. De skal ses og nydes og bedst her fra foden af klinten.

På sydsiden af Sallingsund findes det gamle færgested Pinen, hvorfra man før i tiden sejlede over til Plagen på Mors. Færgeriet blev i 1978 afløst af den 1.734 m lange Sallingsundbro.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu