Counter

2009 - Kolind

Gå til indhold

Hoved menu:

Camping
2009

Løkken Klit Camping
4. april - 13.april 2009

Løkken Klit Camping er en dejlig plads med virkelig gode sanitetsforhold, men der er lidt langt til bygningerne fra de yderste pladser.
Pladsen er måske blevet lidt for stor, med for mange fastliggere.
De fleste af pladserne er luksus pladser men satelit TV, vand og afløb og internetadgang.
Til pladsen er der et mindre badeland, stor legeplads samt en del ting, som kan aktivere børn.
De fleste at indkøbene kunne man gøre på pladsen, men ellers er der kun 2½ km. til Løkken.
De  er de sidste par år, blevet oprettet flere store pladser. Alle disse pladser er også luksuspladser. I den afdeling er der også lavet en helt ny servicebygning samt en ny stor legeplads.

Området er rigt på udflugt steder. Næsten nabo til pladsen var der et stort galleri.

I Løkken by er der også masse af spændende ting at se på.
Kører man lidt nord for Løkken, har man Børlum Kloster og Rubjerg Knyde Fyr.
Sidst nævnte er et sted, hvor du kan teste din kondi.

Skulle man få lyst til en lille fisketur, så var der Put & Take sø lige ved siden af pladsen.

Pladsen er blevet for stor efter min mening.
Der er for mange fastligger på pladsen. De har så meget på deres stand at de ikke har plads til bilen. Den bliver parkeret et eller andet. Somme tiden så vi knap kunne komme ind på vores plads.
Det er nok sidste gang vi kommer til denne campingplads.
Ud over det skulle med fastliggerne, så skulle der også være adgang til internet. Men der var tiest ingen forbindelse end der var forbindelse.







Billeder


Billeder

Myrhøj Camping
1. maj - 3. maj 2009

Myrhøj Camping er en hyggelig plads. Sanitetsbygningerne er ikke det nyeste, men de er rene og velholdte.
Lejrchefen er meget hjælpsom og venlig.

I forbindelse med informationen, er der dejlige opholdsrum
Der er to legepladser på campingpladsen. Billederne er fra den ældste. Den nye indeholder bl.a. en svævebane + boldbaner.
Der er mange hytter på pladsen. Hytterne ligger lidt for sig selv, da de er placeret lidt for sig selv.

Der findes flere dyr på campingpladsen. Der var flere bure med kaniner. Så var den fugle, en lille  dam med guldfisk, geder og heste.

Pladsen er en vi godt kunne ligge os fast på om nogle år.


Jelling Camping
15. maj - 17. maj 2009

Besøget på Jelling Campingplads var i forbindelse med fætter/kusinefest.
Vi tog til Jelling om fredagen. Lørdag formiddag skulle vi så til Holtum til fætter/kusinefest.

Efter festen tog vi tilbage til campingpladsen.
Pladsen var lidt kedelig, men alt var pænt og rent. Butikken lukkede allerede kl. 1700.
Pladsen ligger i mellem jernbanen og en meget trafikeret vej.

(Byen med Jelling Stenen)
Gormsgade, 7100 Jelling Jelling er et væsentligt centrum i danskernes historie.  I Jelling - på den lille Jellingsten - fik Danmark navn omkring år 950.

I Jelling - på den store Jellingsten - blev kristendommen, som den religion der afløste den gamle nordisk gudetro, officielt bekræftet omkring år 965.



Billeder







Billeder

Glyngøre Camping
20. maj - 24. maj 2009

En stor plads - men hyggelige forhold. En plads på det jævne.

En by der er kendt for sine fisk.

Sallingsundbroen, der forbinder halvøen Salling med Limfjordsøen Mors, var adskillige år undervejs. Beslutningen om at bygge broen blev taget allerede i 1966, men først i 1973 blev det første spadestik taget, og i 1978 kunne broen så endelig indvies.
At broen over Sallingsund var tiltrængt viser antallet af passagerer og biler på færgerne mellem Salling og Mors, inden broen blev bygget. Pinen og Plagen sejlede hver halve time året rundt, og sejlede i 1976 en million passagerer og 500.000 biler over Sallingsund.

I følge sagnet lå der en Kongsgård på Feggeklit.  Kongsgården husede to konger. Det var brødrene Fegge og Horvendil. Da kongeriget var for lille til to konger regerede de på skift tre år ad gangen.  Den der ikke regerede til lands drog til søs  som sørøver og blev væk i tre år. Horvendil var gift med den smukke Geruth, med hvem han havde sønnen Hamlet. Kong Fegge forelskede sig i Geruth. Da Horvendil vendte hjem efter tre år til søs  slog  Fegge ham ihjel.  Nu var der kun en konge så Fegge var nu ene om magten og kunne gifte sig med Geruth. Prins Hamlet blev sendt væk, men en skønne dag vendte han tilbage og dræbte kong Fegge som hævn.
Han blev begravet på vestsiden af Feggeklit med sit gyldne sværd.
I nyere tid er der rejst en mindesten.
Sagnet danner grundlag for Shakespeares skuespil om prins Hamlet Han har dog henlagt historien til Kronborg, men den foregik altså på Feggeklit.

Sonja, Henry og Grethe var på besøg. Vi kørte en tur til Hanklit på Mors.
Hanklit kan ”erobres” fra oven og fra neden. Man bør ikke snyde sig selv for begge oplevelser. Fra toppen af den godt 60 meter høje klint er der frit syn over Thisted Bredning, store dele af Nordthy og det nordlige Mors. Mod øst ses Livø Bredning og Fur. Går man på stranden for foden af den imponerende klint, kan man samle dét op i hånden, som klinten er så kendt for: Moler, cementsten, askelag, fossiler og den særlige ”rødsten”. Men de flotte mønstre, der ses i klintens lag, der af geologer kaldes folder, de kan ikke samles op i hånden. De skal ses og nydes og bedst her fra foden af klinten.

På sydsiden af Sallingsund findes det gamle færgested Pinen, hvorfra man før i tiden sejlede over til Plagen på Mors. Færgeriet blev i 1978 afløst af den 1.734 m lange Sallingsundbro.


Egense Strand Camping
29. maj - 1. juni 2009

Egense Strand Camping ligger ved Limfjordens udmunding til Kattegat.
Pladsen er hverken stor eller lille. Der hvor vi lå, var der høje hække på de tre sider, den sidste side ud mod vejen, fik vi læ fra sanitetsbygningen.
Indkøbsmulighederne var gode, da campingpladsen har det meste af det man skal bruge. Der er kun få kilometer til Dokkedal, hvor der også er gode indkøbsmuligheder.
Få hundrede meter fra campingpladsen, sejlede færgen Hals/Egense. Så vi var tæt på både fjord og hav.
Pladsen er meget velholdt og sanitetsbygningen var ren og forholdsvis ny.
En campingplads jeg gerne besøgte igen.



Billeder


Billeder


Blokhus Klit Camping
4. juni - 7. juni 2009

Blokhus Klit Camping ligger lidt syd for Blokhus. Pladsen hed oprindelig Rimmergaard Camping.
Vi besøgte pladsen, fordi de havde tilbud på Gastest og Fugttest i forbindelse med et weekend-ophold.

Det er en meget stor campingplads, og da den ligger ude i klitterne, er det en meget rolig plads.
Pladsen var ikke mere end nogenlunde velholdt og der var en del fastliggere, som ikke snakker med os løsgængere.

Så det er måske sidste gang vi besøger denne plads.


Hessellund Sø Camping
26. juni - 28. juni 2009

Hessellund Sø-Camping ligger lige uden for Karup By midt i det Jyske.
Pladsen ligger ned til Karup Å, hvor der er gode muligheder for lystfiskere.
Foruden åen er der også Put and Take søer på pladsen.

Pladsen er meget velholdt ligesom sanitetsbygningerne er forholdsvis nye og altid rene, i hvert fald mens vi var der. Butikken på pladsen har et rimeligt stort udvalg af dagligvarer.

Det er et sted vi godt kunne vælge at besøge igen.



Billeder

















Lyngvig fyr er oprettet i 1906 og tændtes første gang den 3. november. Beslutningen om bygning af fyret bygger på en tragisk hændelse i 1903 hvor 24 søfolk mistede livet ved en stranding. Lyngvig fyr blev det sidste i rækken af fyr opført langs den jyske vestkyst. Fyret er 38 m. højt og står på en 17 m. høj klit, hvilket tilsammen giver en fokushøjde på 53 m. over havets overflade.

Der er 228 trin til toppen af tårnet, hvor der fra starten var monteret et roterende linseapparat af 2. orden med acetylengasbrænder. Brænderen blev i 1920 udskiftet med en Pintsch glødenetsbrænder til petroleum og i 1941 til en Chance Brothers brænder, stadig til petroleum. Sidstnævnte brænder var i brug til 1946 hvor man gik over til ellampe drevet af strøm fra eget elværk. Fyret blev først tilsluttet det offentlige elnet i 1955. Samme år blev urværket til rotation af linsen demonteret og erstattet af elmotorer.


Fjand Camping
1. august - 13. august 2009

Pladsen ligger bekvemt mellem Vesterhavet og Nissum Fjord, i god læ for den til tider barske vestenvind. Vi råder over 7,5 hektar som svarer til 75.000 m2. Halvdelen af området er fungerende som campingplads og hytteby, mens resten af arealet benyttes til pladskrævende aktiviteter som fodbold, hestefold og markareal.
En plads for folk uden børn, en dejlig plads for de ældre campister.
Der er svimmingpool m., - grill, galleri og kiosk.
Et sted vi kan anbefale, da det også er store pladser, med mulighed for solbadning.

Et godt udflugtsmål for hele familien er Fjand Gårdbutik.
Butikken lígger i en gammel gård og indeholder også galleri samt café. Mangler du inspiration til dekoration af hjemmet eller sommerhuset finde du det helt sikkert her. I butikken finder du med garanti lige det du mangler til hjemmet. Der sælges alt fra strik, glas, keramik, børnebøger, småmøbler, dukker, smykker, lys og stager over blomsterkranse, planter, nisser, trolde til honning, marmelade, kartofler, jordbær og krydderurter. Også store grupper kan med fordel besøge Fjand Gårdbutik. Caféen har plads til 100 personer og der arrangeres ofte god musik. Stedet er handicapvenligt indrettet, så gæster i kørestol også kan komme rundt.

Egnsmuseum på en gammel strandfogedgård, hvor man kan opleve, hvordan strandfogeden boede og levede. Se særudstillingen i laden, og drik kaffe i den hyggelige kaffestue.

Alfred Christensen, som er formand for Felsted Havn, fik overrakt bygningsprisen 2005, som er givet med følgende begrundelse:
"Stedet  er  en værdig repræsentant for fjordhavnene omkring Nissum Fjord. Den primitive havn med dens forskellige små huse er i perfekt harmoni med det åbne bagland og fjorden ved Felsted Odde. Omgivelserne er bevaret med åbne enge ud til den rørkransede fjord, og intet forstyrrer den naturlige balance mellem vand og land."
Felsted Havn er rammen om et socialt miljø for jagt, fiskeri og rørskæring, og ejerne af havnen er dermed beskyttere af et karakteristisk stykke kulturhistorie, der er enestående for de vestjyske fjorde.

Galleriet ligger i en smukt restaureret klitgård fra 1872 med 250 m2 udstilling, et stenkast fra Vesterhavet.
Den omgivende natur, havet og lyset er inspirationen for os i Galleri Møller.
Vores smukt restaurerede gård med 25o kvm. udstilling samt bolig, værksted og atelier udgør den faste ramme.
Alt der udstilles i vores galleri er skabt af os selv. Dorte designer og arbejder med højbrændt stentøj og rakubrænding.

Husby kirke har i århundreder tilhørt godset Wedellsborg. Først i 1990 overgik kirken til selveje.
Sådan så kirken angiveligt ud for 400 år siden. Tegningen er udført af biskop Jakob Madsen.
Byen bærer præg af de mange stenskulpturer

Gl. redningsbådshus omdannet til kirke i 1939. Nyrestaurert. Altertavle og prædikestol opringelig fra Thyborøn kirke. Altertavle fra 1908 udført af Johan Mielche (Skovgaard-elev). Døbefonten oprindeligt fra Skærrum kloster. Den har tidligere bl.a. tjent som vandingstrug for kreaurer. Tre nye mosaikruder udført af kunstneren Erik Winkler.  
Nord for kirken en mindesten med plader med navne på dem, der blev på havet (9 fiskere omkom 14. februar 1979 ved overisningsulykke).
Endvidere findes en urnekirkegård med samlende stenmonument.

avet ud for den jyske vestkyst har altid været et befærdet og yderst farligt farvand - et hav og en kyststrækning, der gennem hundredvis af år har kostet store menneskelige og økonomiske tragedier i form af skibsforlis og strandinger. Her fandt verdens største søslag - Jyllandsslaget - sted under 1. verdenskrig med tab af næsten 10.000 menneskeliv på en enkelt dag. Her skete den største strandingskatastrofe nogensinde - forliset af de engelske linieskibe St. George og Defence med tab af mere end 1300 menneskeliv.
Et skib med besætning og inventar er et minisamfund, der afspejler det omgivende samfunds daglige liv, kultur og tekniske formåen. De tusindvis af vrag, der er at finde i Nordsøen fortæller såvel enkeltpersoners som hele nationers historie.
Strandingsmuseum St. George giver et blik ind i denne historie. De dramatiske verdens- og hverdagshistoriske begivenheder, der knytter sig til den jyske vestkyst toner frem såvel gennem de mange fund fra St. George som i ord og billeder.

I Bøvling by nær forsamlingshuset ligger "Marie-kirken", der oprindeligt blev opført i 1875 som en ganske enkel bygning, men ved en gennemgribende ombygning omkring 1920 under tydelig påvirkning af Jens-Klints "bygmesterskole" ændrede den helt karakter.
I sin nuværende skikkelse fremtræder den som en hvidtet korskirke med et ret lavt vesttårn.

Som et vartegn over Sønder Nissum ligger kirken placeret ved kystvejen mellem de to vestlige tilkørselsveje til vor lille by.
Kirken, der fremstår delvis hvidkalket, er opført i romansk stil af granitkvadre, munkesten samt lokalt producerede sten. Tårnet er i sengotisk stil. Såvel skib, kor som tårn er blytækt. Soklen er skråkantkvadre med rille. Våbenhuset er fra 1800-tallet og benyttes som ligkapel.  

Første halvdel af juni måned vil 30 af verdens bedste skulptører samles om opførelsen af et af de mest opsigtsvækkende kunstværker.  Efter 2 ugers præparering går startskuddet for 14 dages omskabelse af 6000 ton sand til en æstetisk nydelse i form af en hel række opsigtsvækkende skulpturer, hvor den største i Søndervig vil blive opført i 7 meters højde og 6 skulpturer i 4 meters højde.
Ud over de mange enkeltskulpturer vil der i Søndervig blive opført en af verdens største skulpturvægge i 7 meters højde og en længde på over 100 meter.
Da årets tema er miljø, er det her værd at bemærke, at opførelse af de mange skulpturer udelukkende foregår ved hjælp naturens egne materialer, nemlig sand, vand og det naturlige indhold af ler.

Nørre Vosborg har med sin beliggenhed på kanten mellem havet og landet haft en strategisk placering ved Store å's udmunding.
Mange prominente gæster har gennem tiden besøgt herregården.
H.C. Andersen boede her 14 dage i 1859 og Frederik den VII og grevinde Danner var på besøg i 1861.



Sevel Camping
13. august - 17. august 2009

En lille campingplads med gamle toiletbyninger, ingen butik, men gode indhegnede pladsen, måske lidt for små til nutidens campingvogne.
Pladsen er stille og rolig, med gode muligheder for gå og cykelture.

Ved Nautrupvej 15 går en trappe ned til gjæven, som er en slugt fra istiden, en bæk slynger sig gennem dalen og fortsætter sammen med stien gennem Stubbergård skov, stien slutter ved Stubbergård. Herfra kan man følge vejen tilbage til byen, eller midt på bakken dreje ind af stien til venstre og følge den til Klostervej. Turen gennem gjæven er en naturoplevelse, man ikke må snyde sig selv for.  

Stubbergård Sø ligger i Ny Holstebro Kommune ca. 4 km vest for Karup Å. Søen ligger i bunden af en tunneldal med dødishuller, der mod øst begrænses af Karup Hedeslette og mod vest af morænebakker med leret og sandet bund.
Med et overfladeareal på 154 ha er Stubbergård Sø en af de største ferskvandssøer i det tidligere Ringkjøbing Amt. Middeldybden er 2,3 meter og maksimumsdybden er ca. 10 meter.
Der snor sig en ca. 15 km. lang natursti rundt om hele søen.  
Fra 1388 - 1547. Nonnekloster af Benediktinerordenen nævnes første gang i 1268.
Klostret har udgjort et regulært firfløjet anlæg hvoraf der er bevaret en hvælvet kældersal, der siden ca. 1910 har været overdækket af en lille stråtægt bygning. Salen er bygget først i 1400-tallet, og den lå iøvrigt under klostrets vestfløj.
I begyndelsen af 1800-årene brændte en del af bygningerne og den sidste rest, på nær den tilbageblevne del af vestfløjen, blev nedrevet omkring 1870.
Klosterruinen er smukt beliggende ved Stubbergård Sø.

Området er en tidligere fjordarm, som er afgrænset fra Limfjorden med en dæmning og afvandes med pumpe. Den åbne vandflade er omgivet af en sammenhængende stor og tæt rørsump samt kulturenge med mindre partier af vældenge. Vest for dæmningen findes en naturgenoprettet strandeng.







 
Copyright 2015. All rights reserved.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu